zondag 14 februari 2016

Blog week 2

De tweede week van de minor.

Afgelopen dinsdag hebben we de tweede lesdag gehad waarin wij veel uitleg hebben gekregen over de verschillende projecten die wij moeten inleveren. Daarnaast zijn wij verder gegaan met onze pilot opdracht. De vorige keer hadden wij problemen met het bedenken van goede ideëen voor deze opdracht. Zoals nog in het vorige blog stond: wij hadden het gevoel dat we eerder problemen aan het maken waren in plaats van het oplossen daarvan.

Wij hebben deze week een begeleider toegewezen gekregen. Wij hebben de eer gekregen om een nestor te krijgen, namelijk Jan. Wij hadden samen met hem gekeken naar de ideëen die er waren gekomen uit de brainstormsessie die wij vorige week hadden. Hij gaf aan dat wij het beste konden kijken naar de school in Uden. De andere casussen hadden op dat moment nog geen specifieke hulpvraag waar wij die mee konden helpen. In die school heeft Roal tot een paar weken terug nog stage gelopen, dus daar is het nog gemakkelijk om contact mee te leggen. De keuze op deze school is gevallen omdat er momenteel nog weinig gebruik gemaakt wordt van ICT tijdens de lessen. Dit komt omdat de voorzieningen van die school momenteel nog niet toereikend zijn. De school is gebouwd in de jaren 70, in een tijd dat er nog geen computers waren. Hier zou dan een duidelijke hulpvraag kunnen zijn waar wij mee konden helpen.

Wij hebben daarom besloten om contact te leggen met de stagebegeleider van Roal. Omdat de school in het zuiden des lands ligt, hebben wij besloten om rustig aan contact te leggen. Wij willen de stagebegeleider van Roal niet zomaar overvallen met een mail. Daarom hebben wij eerst een whatsapp bericht gestuurd en de dag erop een mail gestuurd. Deze mail is eerst door ons als groep opgesteld en nog even door onze begeleider nagekeken. Ondertussen hebben wij wel een positief antwoord gekregen, BYOD is een hot topic momenteel binnen het Udens College. Dat is ook te vinden in het beleidsplan van het Udens College. Toch moet daar nog een hoop aan gedaan worden. In de e-mail stond weer een een verwijzing naar de persoon die verantwoordelijk is voor de vernieuwingen binnen het Udens College. Hem gaan we daarom daarover mailen, om er zo voor te zorgen dat wij een gesprek kunnen krijgen.

De samenwerking verloopt tot nu toe nog erg soepel. Afgelopen dinsdag hebben wij bijvoorbeeld de tijd genomen om het huiswerk te maken voor de komende dinsdag. Dat ging zo soepel dat wij binnen een uur meer dan genoeg informatie hadden gevonden om de opdracht te maken. Het is dus geen probleem voor dit groepje om na de ‘lesdag’ nog even verder te gaan om het werk allemaal op tijd af te hebben. De bereidheid om wat tijd op te offeren in voor het groep belang zit wel goed zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten