zondag 7 februari 2016

De eerste week van de minor.

Dinsdag was de eerste lesdag van de minor Leren & ICT. Een hoop nieuwe en onbekende gezichten van verschillende opleidingen bij elkaar, maar al snel gingen we als een team aan de slag met de Makey Makey. Erg interessant en ook leuk om te doen. Natuurlijk ook veel praktische informatie gekregen over de minor zelf, de inhoud, planning en afronding.

We hebben ook een DOT, Docent Ontwerp Team, gecreëerd. Onze DOT bestaat uit Roal Monsees, Floris Schoonveld en Joep van Els. We hebben de eerste praktische zaken samen doorgesproken en dingen opgestart, zoals het opzetten van een Whatsapp groep en een Google Drive waar iedereen zijn documenten met de rest van het DOT kan delen. Dit hebben we ook gedaan met het idee zodat iedereen de meest recente versie van alle documenten ter beschikking heeft en middels deze Google Drive hopen we problemen te voorkomen.

Woensdag hebben we met z’n drieën afgesproken op Utrecht CS. Hier hebben we de IPON beurs bezocht. Erg leuk om een keer mee te maken. We hebben andere inzichten gekregen en ook een aantal ideeën opgedaan. Van te voren hadden we ons aangemeld voor een aantal workshops, maar uiteindelijk bleken die minder interessant te zijn voor ons omdat overgrote deel ging over nieuwe ELO’s en leerlingvolgsystemen. We hebben een aantal bezoeker gesproken en onder andere de vraag gesteld waarom men op de beurs is en daar kwamen de volgende punten uit voort:

- Vernieuwend onderwijs.
- Meegaan met de tijd.
- Ideeën opdoen, want veel is nog niet bekend.
- Het aanbod is zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet en ook niet weet waar je moet beginnen met zoeken. Door een bezoekje hier, hoopt men meer duidelijkheid, en vernieuwende ideeën op te doen.
- Wellicht hierdoor een beter idee welke richting op te gaan in de toekomst.

Wij denken dat er ook veel mensen zijn die alleen voor de vrije dag en de gratis spullen gaan. Het is ons wel opgevallen dat waar er iets te krijgen valt, dat de mensen daar gretig gebruik van maken.

Wat betreft de pilot opdracht hebben we de eerste brainstorm sessie al op dinsdag gehad. Het is wel lastig om niet te proberen om zelf een probleem te creëren, maar echt uit te gaan van een bestaand probleem. Dat is één van de dingen waar wij tegenaan liepen. We hopen dit de komende week duidelijker in beeld te kunnen brengen. Hierover later dus meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten