woensdag 2 maart 2016

Blog Week 4

Week 4 van de minor
Deze week zijn we zoals gewoonlijk weer samen gekomen op dinsdag en woensdag op het Windesheim. Elke les wordt geopend door een DOT met een activiteit of iets anders gerelateerd aan ICT. Dinsdag was DOT 6 aan de beurt met een leuke presentatie over mediawijsheid. Een kort verhaal met foto’s van klasgenoten die ze online hadden gevonden. Erg goed dat we even met de neus op de feiten gedrukt werden omtrent onze eigen informatie op internet. Gelukkig waren er niet heel veel dingen over ons te vinden op het internet of DOT6 heeft ons redelijk gespaard.

Woensdag was de beurt aan ons om de les te openen. Een discussie met voorafgaand of een artikel of een filmpje over het gebruik van iPads in de klas. Het duurde even voordat de discussie op gang kwam, maar na een tijdje gingen de argumenten over en weer door de klas. We hadden nog een aantal stellingen achter de hand, voor als de discussie niet liep, maar die bleken niet nodig te zijn.
Dinsdag kregen we erg veel vrijheid om in onze DOT te werken. Dat was erg fijn, omdat we zo een aantal dingen goed op de rit konden krijgen. Het contact met het Udens College verloopt echter niet zo goed. We hebben meerdere malen geprobeerd via de mail contact te zoeken. Roal zijn stagebegeleider heeft ons doorverwezen naar iemand die over onderwijsvernieuwing binnen het Udens College gaat, maar helaas hebben wij nog geen reactie gehad van deze persoon. Na overleg met Jan, hebben we besloten om telefonisch contact op te nemen. Aangezien Roal stage heeft gelopen op het Udens College is hij degene die contact opneemt. Voorafgaand aan het telefoongesprek hebben we kort een paar punten opgesteld voor Roal om het gesprek iets meer sturing te geven. Helaas is het door de tentamenweek op het Udens College lastig om contact op te nemen met deze persoon. Voor nu blijven we het proberen, maar we gaan alvast nadenken over een plan B, aangezien we nu toch al in week 4 van de minor zitten.
Woensdag hebben we, na onze opening, alle reflecties bekeken. Heel veel leuke manieren van reflecteren passeerde de revue. Na de reflecties zijn we uiteen gegaan in onze DOT’s met de opdracht voor na de vakantie. We zullen niks prijsgeven, maar met onze bouwtechnicus hopen we toch hoge ogen te gooien.
Om nog even terug te komen op de quickscan die we vorige week hebben ingevuld. Hier is de link te vinden waar wij allen een klein stukje hebben geschreven over onze bevindingen.

Wat betreft de samenwerking gaat het goed. We communiceren goed en duidelijk en controleren elkaars werk. Het samenwerken in Google Drive is wat ons betreft de uitvinding van de eeuw. Het scheelt een hoop onnodig rondsturen van documenten en nu heeft iedereen de meest recente versie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten